sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Ei ole elämä pelkkää onnea ja auvoa

Kirka oli eilen Saarijärven kr näyttelyssä rotunsa paras. Pumeja oli ilmoitettu 3, joista veteraanikoira oli varmaankin hellepäivän vuoksi jäänyt pois. Itsellenikin päivä oli pitkä ja hikinen, kun ajoimme Karhukaarteen kennelin poppoon kanssa pitkän matkan, liikkeelle lähdettiin yöllä kolmen aikaan jne. Autossa oli onneksi ilmastointi. Mukana oli 4 sakemannia ja Kirka pumivahvistuksena. Onneksi reissu tuotti tulosta, takaisin pohjoiseen palasi 3 roppia, 1 vsp ja 2 sertillä varustettua koiraa.
Kuvat ovat kännykkälaatuisia.

Pumituomarina oli ranskalainen Mery Chantal, joka arvosteli Kirkan seuraavasti:
 2,5 years. All over excellent dog. Combining substance & elegance. Typical & expressive head. Well balanced, strong & muscular body. Very dynamic on the ring. Typical coat. Excellent movement & presentation.

Tuomaritäti oli erittäin miellyttävä arvostelija. Emme helteen vuoksi jääneet enää odottamaan ryhmäkehää. Kirka kävi myös kahtena edellisviikonloppuna Oulun ja Kemin kansainvälisissä, ollen kummassakin PU2 ja sai varacacibit.


Kemi kv 19.7.

Päivän sain olla iloinen koiraharrastukseni saavutuksista, kun tänään sattui ikävä tapaturma Nekulle, eikä tosiaan parhaaseen aikaan. Nekku oli kotona ulkona ja juuri juoksemassa navetalta kotitalolle Minnan edellä. Juuri ehti pois Minnan näköpiiristä, kun alkoi älytön huuto. Se on ilmeisesti törmännyt johonkin rajummasti, päähän tuli haava ja ontuu toista etujalkaa. Sain tästä soiton, mutta en osannut huolestua olettaessani kotiväen hieman ylireagoivan juttua. Ohjeistin antamaan koiran olla rauhassa hetken ja toipua itsekin säikähdyksestä.

Illemmalla kävin katsomassa Nekkua itse ja leikkasin päästä karvaa ja puhdistin, todeten haavan olevan pieni, parin millin reikä päälaella. Vasemmalta puolelta sieraimesta tuli hieman verta (ruhje kirsun sisäpuolella), silmän sidekalvo verestää ja vasemmalle etujalalle ei varaa painoa, eli vasemman puolen se on täräyttänyt johonkin nyt pahemmin. Jalan liikutteluun ja puristeluun ei kuitenkaan reagoinut, eikä turvotusta tai kuumotustakaan ollut havaittavissa. Se lepäilee häkissä, tulematta vastaan ulko-ovesta saapujia. Puhutteluun kuitenkin reagoi ja pienet herkut maistuneet, mutta ikävästi kuitenkin omissa oloissaan makaa. Toivottavasti yön aikana ehtisi toipua tällistä. Aamulla täytyy käydä lääkärissä tarkistuttamassa tilanne.