maanantai 21. lokakuuta 2013

Seinäjoki KV & eka Cacib

Lauantaina oli sitten vuorossa kehään paluu pienen tauon jälkeen. Majailtiin viikonloppu vuokratulla hirsimökillä Soinin kunnassa, josta oli noin tunnin ajomatka Seinäjoelle. Lauantaina pääsivät sitten käyttöön myös tekemämme alustat, jotka toimivat hyvin.

Näyttely oli sinällään todella mielenkiintoinen, sillä mukana olleista uroksista en ollut tavannut mielestäni ketään, ja omistajissakin oli toki uusia kasvoja. Yhteensä pumeja oli 16. Kirka oli nuorten luokassa ainoa uros. Kehässä se oli vaihteeksi hieman innoton ja korvat lintassa, muuten meni hyvin. Erinomainen ja SA saatiin. Paras uros -kehässä vastaan saatiin avo-, valio- ja vetskuluokan urokset, ja tuomari sijoitti Kirkan toiseksi. Täten saatiin serti, sekä Kirkalle ensimmäinen cacib, koska voittaja oli jo veteraani!


Ehdittiin ottaa kuva vasta mökin pihassa. :)

Nekulle meidän piti saada paikalle erkkarissakin handlerina toiminut Senni, mutta Senni ei päässytkään. Olin hieman huolissani, miten saisin sen itse toimimaan, varsinkin kun perhe oli mukana kehän reunassa. Päätettiin, että kotiväki lähtee pois näkyvistä (sen takia ei valitettavasti tullut kuviakaan). Alku sujui kohtalaisen hyvin, kun kierrettiin kehä toisen avonartun perässä. Loppua kohti kärsivällisyys petti (kenties meillä kummallakin) ja loppu meni heikun keikun, hyppiessä ja pomppiessa. Pöydällä oltiin hienosti ja tuomari kysyi Nekun turkista, joka oli juoksujen jäljiltä päässyt jonkin verran ohentumaan. Nekulle saatiin kuitenkin eri, ja sijoituimme luokassa ekoiksi. Tuomari kertoi, että turkin kunnon vuoksi SA jäi tänään saamatta. Jospa me vielä tulevaisuudessa saatasiin Nekulle se SA:kin. Tämä tuomari ei maininnut pigmentistä mitään. Nekku todennäköisesti menee seuraavaan näyttelyyn kuitenkin vasta ensi vuoden puolella. Kasvatetaan turkki uuteen uskoon siihen mennessä. :) Kehän jälkeen tavattiinkin myös Nekun velipoika Onni, jonka omistajan kanssa löydettiin paljon yhtäläisyyksiä ja positiivisia puolia sisaruksista.

Tässä arvostelut:

Ylenmäen Obelix
Seinäjoki KV 19.10.2013 - Vigsö-Nielsen Kim, Tanska

20 months, nice size. Exc. ears. Rather rounded eye. Correct mouth. Exc. neck & topline. Little open tail. Exc. body. Well angulated. Moves really free and typic. Exc. coat. A bit suspicious, but still no problem touching. - NUO ERI, NUK1, SA, PU2, SERT, CACIB

Nekun arvostelun saanen käsiini myöhemmin, ei sekään paha ollut. :)