maanantai 21. lokakuuta 2013

HaastettuNo niin. Mekin päästiin haastetuiksi, kiitos vain Teräsvillaiset.

Haasteen säännöt :::

•Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
•Keksi 11 uutta kysymystä.
•Haasta 11 alle 200 lukijan blogia ja kerro heille haasteesta
Tässä Hanskun kysymykset :::
1. Mitä koiran kanssa harrastaminen antaa sinulle?

- Irtioton kaikesta muusta. Työ ja muut arkihuolet unohtuvat, kun koiran kanssa pääsee kahdestaan keskittymään yhteiseen päämäärään. Kun taas harjoitus, toisto ja pitkäjänteisyys tuottaa tulosta, siitä saatava hyvän mielen tunne ei ole mihinkään verrattavissa. Koiran kouluttaminen ja kaikki yhdessä tekeminen lisää molemminpuolista luottoa.
2. Koetko edustavasi koiran koulutuksessa jotain koulukuntaa, mitä?

- En koe. Meillä metodit ovat omien koirieni ja tilanteiden mukaisia, en noudata mitään virallista kaavaa.

3. Millaisena koet muut rotusi harrastajat?

- Pumi-ihmiset ovat maalaisjärkistä porukkaa ja on ollut ilo liittyä riveihin. Suurin osa porukasta on ottanut uudet kasvot vastaan ennakkoluuloitta ja halunnut auttaa jakamalla tietonsa ja kokemuksensa keltanokan kanssa. Yhdistävä tekijä on tietysti viehtymys pumin ainutlaatuiseen olemukseen.
 4. Onko rodussasi linjajako ja jos on/olisi kumpi on/olisi sinun linjasi?

 - Linjajakoa ei ole, enkä sellaista toivoisi. En osaisi päättää kumman valitsisin, koska tämä yksi ja ainoa versio täyttää itseni vaatimat odotukset. Pumi on kaikilta ominaisuuksiltaan passeli harrastuskoira sekä näyttelyihin että moniin koiraurheilulajeihin, ja itse olen mukana kummassakin toiminnassa.

5. Millaisenä näet koiraharrastuksesi 10 vuoden kuluttua?

- Minulla on useampi pumi ja olen aktiivisesti mukana harrastustoimissa. Vanessa ja Kirka ovat vetreitä veteraaneja. Toivotaan näin. :)
6. Treenaatko tavoitteellisesti? Millaisin tavoittein?

- Tällä hetkellä treenataan kummankin kanssa omaksi huviksemme. Kirkan kanssa tavoitteena on harrastaa sopivaa liikuntaa, tottelevaisuutta, kevyttä agilitya ja pitää se hyvissä kuoseissa. Vanessan kanssa tehdään liikutaan ulkona ja tehdään kaikkea mukavaa.
7. Oletko koskaan miettinyt harrastuksen lopettamista? Millaisessa tilanteessa?

 - En ole. Siihen vaadittaisiin varmaankin erittäin painava / pakottava syy. Esimerkiksi tarpeeksi suuri elämänmuutos tai oman terveyden menettäminen tms. Elämää ilman koiraa en kyllä osaa kuvitella.
8. Mikä on ikävintä koiraharrastuksessasi?

- Se, että se ei hirveän hyvin sovi yhteen ammattini kanssa, jossa eläimet (lehmät) tarvitsevat jokapäiväistä hoitoa. Sikäli mikäli minusta tulee jonain päivänä maatilan emäntä, ei työn ohessa tule olemaan aina vapaa-aikaa esim. koirien kanssa matkustamiseen. Se vaatii kuitenkin omat järjestelynsä.
9. Mikä on paras kokemuksesi koiriesi kanssa?

- Vaikein kysymys. :) En osaa sanoa yhtä yksittäistä kokemusta kummankaan kanssa. Kirkan kanssa tähän asti mahtavin kokemus oli ehkä junnuvoittajan tittelin saaminen, koska tuo viikonloppu oli ensimmäinen kosketukseni koiranäyttelyihin. Vanessan kanssa olen tuntenut aina jotenkin älyttömän vahvan henkisen yhteyden. Tähtikokemuksia oli, kun matkustin sen kanssa eka kertaa junalla (Vani oli ollut mulla viikon), se oli noin puolivuotias. Mentiin täydemmän puoleiseen lemmikkivaunuun ja vastapäätä meitä istui itseäni vanhempi tyttö rotikkauroksen kanssa. Vanessa hyppäsi syliini ja käpertyi kerälle kuin kissa, vaikka oli silloin jo suhteellisen iso koira. Siihen se asettui nukkumaan, vaikka vieressä oleva rotikka vouhkasi koko alku matkan. Tuli niin hyvä tunne jotenkin, etten osaa sitä oikein selittää.

Vanessa-pentu aikoinaan Oulun rautatieasemalla.
 10. Mitkä ovat koiriesi heikkoudet ja vahvuudet?

- Kirkan vahvuuksia ovat helppo motivoitavuus, energisyys, leimautuneisuus omistajaan... Siltä löytyy rahkeita vaikka mihin, kun tahtotila on oikea. Se on mahtava seuralainen. Heikkouksia ovat sitten ehkä vielä sellainen kärsimättömyys treenitilanteissa ja vieraampien ihmisten aristaminen.
Vanessan vahvuuksia on sen sopeutuvaisuus monenlaisiin tilanteisiin, ihmisiin ja koiriin. Toisaalta se on sitten aika herkkis ja heittää helposti hanskat tiskiin kun ei ymmärrä mitä haetaan. Riistavietistä on välillä riesaa, mutta ei ylitsepääsemättömästi. 
Näin lyhyesti kummastakin.
11. Mitkä ovat omat heikkoutesi ja vahvuutesi koiranohjaajana?
- Olen määrätietoinen ja mielestäni tähtään realistisiin tavoitteisiin asiassa kuin asiassa. Tiedän omien koirieni kanssa parhaiten toimivat keinot, tosin kärsivällisyys ei ole aina parasta luokkaa ja saatan luovuttaa hetkellisesti. Olen sopivasti kunnianhimoinen, vaikka toisinaan sorrun uneksimaan liikoja. Toinen puoli taas on turha(?) itsekriittisyys.

Omat kysymykseni seuraaville :::

1. Äh, niin kenelle? En oikein tunne ketään, kenet voisin haastaa. Tylsimys olen.