keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kemin ryhmänäyttely 8.6.2013

En tiedä miten aloittaa! Lauantaina oli tosiaan Kemin ryhmis. Pumit olivat kehässä vasta puolen päivän jälkeen, joten hirveää kiirettä ei aamulla ollut. Näyttelypaikalla olimme ajoissa ja ehdittiin tehdä live-tuttavuutta pariin ihanaan Karvakorvaan ihmisineen. Moikkaamassa kävivät myös kemiläiset siskoni lapsineen. Sitten alkoi pumien vuoro kehässä, ja Kirka pääsi ensimmäiseen nuorten luokkaansa.

Kirka käyttäytyi kehässä ihan kivasti, tosin tuttuun tyyliinsä innottomasti. Tuomari näytti mittaavan koirat, joten ehdin vähän hermostua miten Kirka reagoisi setään kauhean mittakepin kanssa. Kirkaa ei kuitenkaan mitattu, kun tuomari huomasi ensimmäisen arvosteltavan kanssa, että pumi voi halutessaan pistää ranttaliksi kokiessaan vempaimen uhaksi. Onneksi Kirka on niin pieni, että mittaamattakin näkee sen jäävän reilusti ylärajan alle.

Pöydällä Kirka on edistynyt, vaikka jouduinkin taas ottamaan vastaan kun se nojasi. Hienosti antaa aina katsoa hampaansa, vaikka ilmeisesti mulkoilee tuomarin sitä tehdessä. Onneksi en ole enää kehässä niin paineissa, että muistan kehua sitä hyvästä suorituksesta. Kehää kiertäessä ja varsinkin loppuajasta Kirka oli hirveänä menossa "isin" perään, ja vitsailin, että hänen pitäisi opetella esittämään Kirka. Tietysti se isi on kivempi, kun se ei vie ilkeiden setien kähmittäväksi, jotka tsekkaavat Kipsulta kalleudetkin aina jalkovälistä!
 Norjalainen tuomari antoi Kirkalle ERI:n ja SA:n! Toinen nuori sai EH:n, joten pääsimme automaattisesti paras uros-kehään. Avoimen luokan ruotsalaiset urokset eivät saaneet SA:ita, joten Kirkan kanssa kehään tulivat vain valio- ja veteraaniluokan urokset. Kehän juostuamme Kirka sijoitettiin toiseksi ja se sai toisen serttinsä. :)

Arvostelukaavakkeesta minun täytyi laittaa ihan kuva, sillä en kuollaksenikaan saanut siitä täysin selvää. Tuomarointi tapahtui ruotsiksi, ja sihteeri vielä lyhenteli sanoja. Arvoisat lukijat, kommentilla saa heittää vapaan suomennoksen! Toki tämä tuli tulkattua suurinpiirtein kokeneemman avustuksella.

 Kemi RN, 8.6.2013 - Hjort Leif Ragnar, Norja Se oli tosiaan meidän päivä! Mihin mahdetaan mennä seuraavaksi? ;)