keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Meillä on pentuja


Meille syntyi 3 terhakkaa beaglen narttupentua 30.5.2018. Emä ja pennut voivat nyt hyvin. Pentue ei kuitenkaan tahtonut tulla turhan helpolla.

Viime viikko oli meille todella raskas, sillä Hilman synnytyksen kanssa päädyttiin sektioon ke-to yönä. Valitettavasti työntöpoltot eivät alkaneet. Sikiövesien tulosta uskalsin odottaa 5 tuntia, sitten mentiin lääkäriin, jossa yritettiin myös saada ensimmäistä pentua ulos sekä lääkkeellisesti, että vetämällä. Sektio oli viimeinen vaihtoehto ja todella raskas sellainen. Kohtu oli ellän mukaan valtava ja 4 pentua suhteellisen kookkaita. Ainoa urospentu ei valitettavasti selvinnyt, mutta 3 narttua pääsi klinikalta kotiin elinvoimaisina. Hilma oli ensimmäiset päivät aika heikossa kunnossa ja perjantaina tarvitsi käydä hakemassa sille lisää lääkitystä.

Huolentäyteisen viikon jälkeen meillä voidaan onneksi hyvin ja Hilma on hyvä emo terhakalle triolleen. Pennut ovat viikossa kasvaneet jo aivan valtavasti saadessaan jakaa kaikki maitohanat kolmestaan. Syntymäpainot olivat 270, 320 ja 345 grammaa. Nyt ne ovat 608, 675 ja 798 (!) grammaa. Omalla kohdalla vaaka näyttää miinusta, viikko on todellakin tuntunut fyysesti kropassa henkisen taakan lisäksi.

Huolen, stressin ja epätoivon jälkeen on kuitenkin aika nauttia pentueesta ja odottaa tulevaa rumbaa pikkubeaglejen tahdissa. Mielenkiintoista nähdä, millaisia yksilöitä meillä laatikossa kasvaakaan. Varauksia emme pennuista enää ota.