tiistai 28. marraskuuta 2017

Pää pystyyn

Lokakuun astutusreissu ei valitettavasti tuottanut tällä kertaa tulosta. Vuosi on ollut kyllä kaiken kaikkiaan harvinaisen hiljainen pumipentujen osalta Suomessa. Kysyntää pennuille tuntuisi olevan, mutta syistä jos toisista pentueita on jäänyt toteutumatta. Mielenkiinnolla odotan, millainen tulee ensi vuodesta, onko silloin luvassa isompi rypäs pentueita.

Nastan osalta suunnitelmat siirtyvät seuraavaan juoksuun, jonka voi aika hyvin arvioida ajoittuvan heinäkuulle. Jospa meillä siis ensi vuonna tähän aikaan olisi penturumba koettuna.

Nyt alkaa uusien suunnitelmien laatiminen ja kalenterin täyttäminen ensi vuoden jutuilla. Käytetään aika hyväksi ja lähdetään tavoittelemaan uusia virstanpylväitä, kuten rally-tokon avoimen luokan valloitusta ja RTK2:sta. Haluan käyttää Nastan myös MH luonnekuvauksessa, jos vain sellaiseen pääsemme inhimillisen matkan säteellä. Agilityn kisakirjan aion hankkia virallisen mittaustuloksen vuoksi.

Myös muutamia näyttelyitä on kiikarissa. Niistä mainittavin olisi tietysti Oulun erikoisnäyttely, mutta luulen Nastan olevan astutettu siihen mennessä. Jotain täytyy kuitenkin varmaan keksiä ennen sitä.

Kirkan osalta tuleva vuosi näyttää, jos joltain, niin tokopainotteiselta. Ensimmäiset koeilmot olivat tulla tehdyiksi jo lokakuussa, ennen kuin astutusreissu päätti osua koeviikonlopulle. Saan siis kasvatella jännitystäni uuden lajin korkkauksen suhteen vielä hetken. Ajattelin käyttää Kirkan myös muutamassa näyttelykehässä pyörähtämässä. Ja tiedä vaikka rally-tokonkin alokasluokka käytäisiin tekemässä loppuun.

Annan vuoden kuitenkin tavalliseen tapaani sujua rauhassa, ihan fiiliksen mukaan. Tärkeintä on viettää tätä kallisarvoista yhteistä aikaa, kun kaikki koiramme ovat hyvissä voinnein rytmittämässä karvaista arkeamme. Beaglemme Alma sai eilen epilepsiakohtauksen, joka oli sen tiettävästi toinen. Ensimmäisestä kohtauksesta ehti kulua vuosi, ja toivomme välien edelleen pysyvän hyvin harvoina. Epilepsia on yksi kauheimmista sairauksista lemmikillä, ja saatuamme sen omaan laumaamme, tiedostan sen kurjuuden vain konkreettisemmin. Ei voi kuin toivoa, että asiaan suhtauduttaisiin todella vakavasti kasvatuksessa.

Harmillisista uutisista huolimatta toivotan kaikille mukavaa joulun odotusta. Intohimo harrastukseen kantaa myös epäonnistumisten yli toiveikkaaseen uuteen vuoteen.