tiistai 31. lokakuuta 2017

Syyslomareissu

Akinnaz Pasi ja Kasevan Antaa Palaa


Pohjoisen syyslomaviikko 43 sattui sopivasti Nastan astutusreissun ajankohdaksi. Matkaa valitun uroksen luo Etelä-Ruotsiin oli noin 1600 km. Ajelin autolla Ruotsiin maateitse Tornio-Haaparannan kautta ja sain kokea hienoja maisemia ja varsin ystävällisen vastaanoton kaikkialla missä pysähdyinkin.

Menomatkan toisena päivänä pysähdyin Tukholmaan lounastamaan ja tapaamaan Kirkan 1-vuotiaan tyttären NiMin (Kvikur Snorkfröken). Pieni pumintaimi ilmensi varsin tuttuja piirteitä ilmeissään ja koko olemuksessaan. Kasvattaja ja omistaja on ollut pentuun erittäin tyytyväinen. Ennenkaikkea NiM on ollut täyttymys lupaavana harrastuskoirana. Se on erittäin nopea niin fysiikaltaan kuin aivotyöskentelyltään. NiM on kerännyt kehuja jo useilta agilityvalmentajilta ja päälajin treenin ohessa on tullut suoritettua myös nose workin eukalyptus -hajutesti. Kokoa NiM on saanut noin 37 cm verran.

Matka jatkui yhä kauemmas etelään.

Vaikuttava vanha tie jossain Mjölbyn ja Vimmerbyn välillä.


Perillä Vimmerbyssä vietin Nastan kanssa koko arkiviikon. Tapasimme Pasin joka päivä ja koirille annettiin runsaasti aikaa. Loppuviikosta saatiin toivottavasti tulosta, joka nähdään kuukauden kuluessa. Viikon aikana ehdin kuitenkin tutustua Pasiin hyvin ja nähdä sitä sekä kotonaan, vieraissa paikoissa ilman omistajaa, kuin treeneissäkin. Heti alusta sain käsitellä mukavaa ja avointa urosta, joka käyttäytyi järkevästi joka paikassa. Pasi lähti kivasti minun matkaani ja kuunteli minua. Se käyttäytyi asiallisesti kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Ulkoisilta ominaisuuksiltaan Pasi oli myös odotuksiani vastaava, voimakas, mutta kompakti 42,5 cm korkea uros, jossa miellyttävät myös liike ja pienemmät yksityiskohdat. Kaiken perusteella en voi kuin toivoa hartaasti, että yhdistelmästä saataisiin pentuja.
Takaisin Suomeen tultiin Tukholman kautta laivalla. Onneksi autoon oli vaihdettu kitkat ennen reissuun lähtöä, sillä Suomessa keli oli muuttunut viikossa jo varsin talviseksi. Iissä lunta on 5 cm ja asteita tänään -8,5 C. Näihin tunnelmiin jäämme odottelemaan, onko myöhemmin luvassa lisää uutisoitavaa. Pentujen laskettu aika osuisi hyvin lähelle joulua.