maanantai 11. syyskuuta 2017

Tehokas viikonloppu Rovaniemellä

RTK1 Kasevan Antaa Palaa

Lauantaina 10.9. oli rallytokokoe Rovaniemellä. Teimme Nastan kanssa hyväksytyn tuloksen. Koira työskenteli jälleen aina yhtä mainiolla vireellä ja kontaktilla, joten tuloksena oli radan päätteeksi 89p ja koulutustunnus RTK1. Nastan suorituksen osalta pisteitä olisi tullut 99, mutta itse sekoilin peruutusaskelista kympin miinuksen, jota en ymmärtänyt uusia. Yksi tavoite tuli kuitenkin taas saavutettua, koulari saatiin kuin saatiinkin ennen juoksun alkua. Nyt katseltuani avoimen kyltit, sieltä ei löytynyt käytännössä kuin kaksi uutta opeteltavaa juttua (istumisesta seisomaan nousu sekä pyörähdys), jotka nekin lähtivät kuin itsestään alulle tänään kotona naksutellessa. Avo-luokan korkkaus jää kuitenkin odottelemaan ensi kevättä, kunhan astutus ja tiineys toivottavasti onnistuu. Onneksi kotona voi treenata pentuja odotellessakin ja varmasti kuvailen jotain videota millä tasolla rallyn suhteen edetään.

Koe oli siis lauantaina ja jäimme yöpymään Hanna-Leenan (Teräsvillan pumit) perheen mökille, järjestääksemme sunnuntaina Pumit ry:n mätsärin Rovaniemellä. Sää oli suoraan sanottuna aivan kamala, vettä tuli taivaan täydeltä alusta loppuun saakka. Kelistä huolimatta saimme paikalle ihan mukavasti porukkaa ja mätsäri saatiin kuin saatiinkin vedettyä kunnialla läpi. Vilunhytinöistä huolimatta päivä päättyi hymy huulilla, sillä takana oli niin hyvässä hengessä pienellä talkooporukalla vedetty tapahtuma, jonka tuotto menee taas rakkaan rodun ja sen harrastajien hyväksi.


Viime viikolla myös Ruotsissa asuva Kasevan Ainoa Laatuaan kävi kokeissa, saaden mahtavat debyyttitulokset sekä haussa (159.5p) että rallytokossa (98p). Glittra on aiemmin tehnyt tuloksen myös freestylessä sekä suorittanut Unkarissa paimennustaipparin. Ylpeä kasvattaja onnittelee monitoimipumia ohjaajineen!!