perjantai 16. joulukuuta 2016

Uutisia joulun alla

Kirkasta tuli itsenäisyyspäivänä isä toiselle pentutriolle, johon siihenkin syntyi 1 u ja 2 n. Sinänsä harmi, tällekin pentueelle olisi ollut määräänsä enemmän koteja tyrkyllä, mutta näin se menee. Kaikki pennut ovat mustia, hyvinvoivia ja -kasvavia palleroita. Pitää katsella miten saisin järjestymään reissun Sastamalaan tammikuun aikana. Täytyyhän riiviöt nähdä.

Ruotsissa vanhempi pentue jatkaa kasvuaan ja "muumit" ovatkin osoittautuneet kovin isänsä kuuloisiksi piruiksi aktiivisuudessaan ja ehtivyydessään. Kirka ei ollut pienenä oikeastaan lainkaan käsissä tai lahkeissa riekkuva pentu, mutta sitäkin jääräpäisempi nujakoitsija, toisen koiran kiusaaja. Uskaltanen lohduttaa, että kyllä se siitä aikanaan rauhoittuu. Meillä ei ole koskaan ollut isompia tappeluita, ja tänäkin päivänä viisipäinen lauma elää hyvin tasapainoista keskinäistä arkea.

Joulukuun alussa tuli myös Kirkan C.I.B.-vahvistus eli nyt sitä voi virallisesti tituleerata kansainväliseksi valioksi.

Kuivaksi jääneen näyttelykautemme lähdimme päättämään viime viikonlopun Koiramessuille. Mukana olivat molemmat pumit, sekä luottoseurana Nata. Matkat Helsinkiin ja takaisin autossa eivät olleet hiljaisia, vaan viikonlopun päätteeksi palasin kotiin ääni käheänä puhumisesta. Kuulumiset tuli vaihdettua pidemmän kaavan mukaan. Jos ei nyt maailmaa tullut parannettua, niin ainakin omia päitä kevennettyä. Ensi kertaa messariin kanssani reissanneelta seuralaiselta sain myös kehut pumien rauhallisesta automatkaamisesta ja hotellielämisestä.

Näyttelyt sujuivat ihan mukavasti. Lauantaina Nasta oli erinomaisella AVK1 ja Kirka PU3. Sunnuntain tuloksena taasen molemmat saivat SA:n ja olivat oman sukupuolensa 4. Nastalle myös varaserti. Viimeisen sertin metsästys jatkuu ensi vuonna.

Hyvää joulunodotusta kaikille!