tiistai 20. lokakuuta 2015

Kasevat koirapuistossaSain ajatuksen lähteä kyselemään kasvatinomistajien mielenkiintoa pieneen tapaamiseen oululaisessa koirapuistossa. Kesällä pentuetapaaminen jäi valitettavasti vain suunnitteluasteelle, mutta tällainen tunteroisen varaaminen seuraavalle sunnuntaille onnistui kaikilta hyvin ja saimmekin ilokseni kaikki Oulun seudun 5 Kasevalaista ilmoittautumaan mukaan. Paikaksi sopi ehdottamani iso ja mukava Muurahaispuisto, jossa on erikseen tilavat puolet isoille ja pienille koirille.

Puistoilua varten Minna saapui Nukan kanssa meille edellisenä iltana, ja sisarukset tutustuivat melko nopeasti toisiinsa, vaikka eivät olleet nähneet sitten pentulaatikkoaikojen. Nuka vaikutti silmääni ihan mallikkaalta pumipojalta, kookkaalta, mutta ei nyt silti älyttömän isolta urokselta. Luonteeltaan Nuka vaikutti selvästi Nastaa rauhallisemmalta, joskin Minna vannoi sen johtuvan nyt vain vieraskoreudesta. Nuka on kuitenkin selkeästi muihin tapaamiini pentuihin nähden varautuneempi ja arempi vieraita ihmisiä kohtaan, aluksi. Minut se otti hyvin vastaan arkomatta, ottaessani siihen kontaktia itsevarmalla ja rauhallisella lähestymistavalla.

Sunnuntaina ajelimme sitten Ouluun näkemään muutkin. Kokoonnuimme puiston edessä todetaksemme, että isojen koirien puolella oli ainakin toistakymmentä chow chow:ta, varmaan jonkinlaisen miitingin merkeissä nekin omistajineen. Tapaaminen aidan ulkopuolella oli melko äänekäs, mutta pian uskalsimme siirtyä pienten puolelle, sisälle puistoon. Kehotuksestani kaikki löysäsivät yksitellen ovesta tullessaan heti koiransa irti, ja niin pumimainen möykkä jäi puiston ulkopuolelle ja koirat lähtivät tutkailemaan puistoa. Olin hyvin iloinen saadessani todeta kaikkien kasvattieni "mahtuvan" sisään puistoon ilman mitään vaikeuksia.

Lähdimme kävelemään pikkuhiljaa puistoaluetta ympäri jutellessamme. Pumit juoksentelivat pääasiassa keskenään meidän omistajalauman ympärillä. Nasta kävi välillä haastamassa puiston toisella laidalla olleita bichoneita leikkiin. Lopulta pumitytöt lähtivät hurjaan takaa-ajoon, jossa ainakin hetkellisesti oli kaikki 5 pumia mukana. Leikkisimmät kolme olivat Nasta, Veera ja Ansa. Vauhdista huolimatta meno pysyi lapasessa ilman kummempia kärhämiä. Juoksut juostuaan oli hauska huomata kunkin pumin palaavan oman väkensä lähettyville. Todellisia oman perheensä koiria.

Kuvia tuli paljon:
Yhteiskuvat saatuamme vielä juteltiin muutama tovi, jonka jälkeen pumeja alkoi yksitellen lähteä kotiinsa. Tapaaminen oli mukava, ja koitamme varmasti järjestää lisää vastaavia tapahtumia, ulkoiluretkiä ja muita kuluvan syksyn/talven aikana. Ensi kesäksi yritän saada kaikki innostumaan kunnon tapaamisesta, jolle järjestettäisiin hauskaa ohjelmaa ja muuta mukavaa yhdessäoloaikaa.


1-vuotiaita Kasevalaisia

Kasevan Askeleen Edellä, Veera

Kasevan Astetta Parempi, Nuka

Kasevan Aihetta Iloon, Ansa

Kasevan Aina Vauhdissa, Minttu