torstai 6. elokuuta 2015

Uudet tuulet


Vaikutamme nykyään Iissä!


Piskuinen kennelimme jatkaa koiraisaa eloaan nyt Iissä, puolen tunnin ajomatkan päässä Oulusta pohjoiseen. Harrastuksille on nyt paljon paremmat puitteet ja tarvittaessa kasvattejakin voi ottaa hoitoon. Trimmauskäynnit onnistuvat myös mainiosti. 

Käynnissä on parasta aikaa takapihan aitaus yksinomaan koiria ajatellen. Uudessa kodossa tuli jo heti alkuun huomattua, että kohtalaisen syrjästä sijainnista huolimatta emme ole yksin, vaan näköyhteyden päässä olevalla metsätiellä kulkee usein ratsukoita. Lisäksi on tietysti autoliikennettä, joten ennemmin pidämme koirat turvallisesti oman pihan ja aitojen sisäpuolella, kuin poukkoilemassa heppojen ja autojen seassa.
Aita tulee 150cm korkuisesta, tukevasta, sinkitystä Multifort-verkosta. Edullinen aita ei tule olemaan, mutta googlettelun perusteella kyseinen verkko on ollut kelpo ja kestävä, toisin kuin paljon käytetty vihreäpäälysteinen puutarhaverkko. Ajatuksena aitaa suunnitellessa olikin, että tehdään kerralla hyvä, eikä sellaista, jonka joutuu vetämään jo parin talven jälkeen uusiksi. 

Tällä hetkellä, kun meneillään on vasta tolpanjalkojen hakkaaminen maahan, takapihalle on viritetty lähes 30-metrinen juoksuvaijeri takakuistin ja halkoliiterin välille. Tulen toivon mukaan tekemään perusteellisen aitapostauksen, jahka komeus on valmistunut. Kaikki kuitit koitetaan pitää tallessa, jotta saisi sitten miettiä millainen summa projektiin lopulta paloi.