maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kemi KV 2015


Kirkan päivä!
Perinteisesti aina Oulun näyttelyjen jälkeen pidettävä Kemin kansainvälinen järjestettiin tänä viikonloppuna. Ryhmä yksi oli arvosteluvuorossa eilen sunnuntaina. Ajattelin, että tämä olisi nyt hetkeen ainoa näyttely Kirkalle ja jatkossa ilmoittaisin sen vain näyttelyihin, joista sillä olisi jotain saatavaa. Cacibejahan Kirkalle (kuten nykyään monelle muullekaan pumille) ei vahvisteta. Näillä näkymin siis joulukuun messari olisi seuraava koitos Kirkalle.

Samalla olisi hyvin aikaa keskittyä Nastan näyttelyttämiseen, koska sen esittäminen on haastavampaa ja näyttelypaikalla tarvitsisi runsaammin aikaa kävelytellä ja puuhastella sen kanssa, kun se tahtoo kehässä olla muuten turhan innoissaan. Juuri eilen Kemissä tuli taas kiire ennättää vaihtamaan koiraa paras uros-kehän jälkeen, ja Nasta tuli häkistä kehään loikkien kuin jänis.

Niin, ne Kemin tulokset olivatkin sitten seuraavanlaiset...

Tuomari Carsten Birk, Tanska

Ylenmäen Obelix
Excellent size & proportions. Well shaped head. Excellent ear carriage. Could have less stop. Good bite. Excellent neck & topline. Well carried tail. Excellent spring of ribs. Lean body. Correct angulations. Excellent coat texture. Excellent movement with proud head carriage. Excellent character.
VAL ERI, VAK1, SA, PU1, CACIB, ROP

Kasevan Antaa Palaa
Up to size. Excellent proportions. Good dark eyes. Excellent ear carriage. Well shaped skull. Good stop & bite. Excellent neck & back. Tail curled slightly too tight. Excellent angulations & lenght of upper arm. Excellent spring of ribs. Lively movement. Excellent coat. Excellent character.
JUN ERI, JUK1

Eli tuomarilla oli selkeästi hakusessa pienemmät pumit, mitä Kirka uroksena hieman onkin. Nasta ei ole rotumääritelmän mittojen mukaan ylärajalla, mutta sään päällä on toki myös karvaa, jonka lisäksi valkoinen värikin tekee vielä isompaa vaikutelmaa. Sertejä ei Kemin pumeille jaettu; Nasta ja avoimen lk:n narttu Aino saivat pelkän ERI:n, uroksissa ei ollut ottajaa. VSP oli valionarttu Kisködmönös Angyika.


Iltapäivällä ryhmäkehässä tuomari valitsi Kirkan ja pulin jatkoon. Toisen unkarilaisen hän päätti kuitenkin pudottaa ja se oli Kirka. Puli Castlewolf Snow Tor For Rastaz oli RYP1 ja lopulta BIS4, onnittelut taustajoukoille!
Kuvia

Valmiina kehään
Joko mennään?
Viimehetken treeniä

Nätisti pöydällä
Paras uros -kehässä alkuseisotus
Paras uros, valinnat tehtynä
Kiireen vilkkaa koiran vaihtoon
Nasta keskittyy...
Pöydällä
Liikaa vauhtia!
Jarruttelua...
Hyvin se meni!