tiistai 19. toukokuuta 2015

Piteå nationell hundutställning

Kävimme sunnuntaina 17.5. Ruotsin Piteåssa kansallisessa näyttelyssä. Täältä pohjoisesta Ruotsiin pääsee helposti Tornio-Haaparannan kautta autolla. Matkaa yhteen suuntaan tuli noin 4 tuntia. Oli tiedossa että päivästä tulee pitkä, sillä pennut oli siirretty eri kehään, joka alkoi jo klo 8.30 ja Nasta oli kehässä heti kolmantena. Muut pumit olivat eri kehässä vasta iltapäivällä viimeisten rotujen joukossa.

Pentutuomarina oli Gunnar Norlin. Tuomari ei puhunut juurikaan englantia ja tahtoi tutkia Nastan ilman pöytää. Nasta menikin ensin häntä heiluen nuuskimaan, mutta kun pitkänhuiskea tuomari alkoi kumartuen kurotella kädellä sen selkää, Nasta yritti peruuttaa karkuun. Tuomari sai kuitenkin tutkittua sen ja katsottua purennan. Liikkeiden jälkeen tuomari tuli vielä uudelleen taputtamaan pentua, jolloin se ei väistänyt enää. Tuloksena KP ja ROP-pentu.Päivä Piteåssa oli inhottavan kolea ja suurimman osan odotteluajasta Nastan kehän jälkeen vietimme lämpimästi autossa. Lopulta pumien alkaminen kehässä näytti koittavan ja siirryimme kehän laidalle odottelemaan. Tuomarina toimi Svein Bjarn Helgesen, joka on antanut Kirkalle joskus Suomen näyttelyssä sertin.
Sekä uroksia että narttuja oli kolme. Kirka sai ainoana uroksena excellentin ja ck:n, oli paras uros ja sai Ruotsin muotovalio -tittelin. Nartuista excellentin sai vain Teräsvillan Ainoa Oikea, mutta ilman ck:ta, Kirka kutsuttiin heti hakemaan rotunsa parhaan palkinto. Niinpä oli jäätävä vielä odottamaan ryhmäkehiä. Molemmat jaksoivat hienosti isoissa kehissä, mutta sijoituksia ei pumeille tullut.