perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vaasa KV 11.4.

Viime lauantaina käytiin Vaasan kansainvälisessä ja ensi kertaa minulla oli molemmat pumit esitettävänä näyttelyssä. Vaasaankin tuli tuomarimuutos, ja korvaava tuomari taisikin olla ensi kertaa Suomessa pumeja arvostelemassa. Gunnar Nymann osoittautui tarkaksi yksityiskohtia tarkastelevaksi tuomariksi ja linja oli todella tiukka. 13 pumia oli ilmoitettu ja laaja skaala väriviuhkasta oli käytössä. Nasta ei ollut kovin motivoitunut esiintymään kehässä ja liikkeessä unohdin antaa sille löysän hihnan, joka on sen kohdalla toiminut paremmin. Nasta oli kahdesta pennusta toinen, mutta sai kuitenkin KP:n.

Could not be any taller. Ok lenght of head. Enough strenght of muzzle. Good pigment. Bite should be better. Correct set but slightly round eyes. Ok ear set. Enough neck. Ok topline and tail set. Correct front. Could have more knee angulation. Ok in rear. Needs to tighten in front. Good coat.
PEK 2, KP

Purennassa Nastalla on pientä vikaa kun toinen alaleuan I3 hammas sojottaa hieman eteenpäin, tai toisin sanoen ei ole ylähampaiden takana kuten täydellisessä leikkaavassa purennassa kuuluisi. Kooltaan Nasta alkaa olla pian 42cm, joten toivottavasti ei enää lisäsenttejä tulisi.

Uroksista 3 sai SA:n, Kirka ainoana valioluokkalaisena yksi niistä. Junnu-uros vei urosten voiton ja oli myöhemmin VSP, Kirka PU2 ja veteraani PU3.

3 years. Nice size and propotions. Strong head of good length. Good muzzle. Strong bite. Could have better shape of eye. Nice shaped ears. Good strong neck. Good, strong front. Good topline. Correct set, acceptable carried tail. Good bone. Correct pasterns and feet. Correct coat. Tends to move on two lines. Could carry himself better.
VAL ERI, SA, PU2, CACIB

Ei selitettävää. Kirka ilmeisesti ravasi jotenkin vinottain kehässä, häntä ei ihan selän päälle kiertyneenä. Ilo huomata, että iän ja kypsyyden tuoma lihasmassa on parantanut sen etuosaa.

Nartuissa tuomari löysi vain yhden SA:n arvoisen koiran, joka oli sitten ROP:iksikin valittu valionarttu. Päivän pumitulokset vaihtelivat aina T:stä alkaen ERI:in, joten saimme todella tyytyväisin mielin lähteä kotimatkalle.PS. Kahden viikon päästä Kirkalla on luonnetesti. Luvassa on myös elläkäyntiä Ruotsin näyttelyreissua varten, sekä Vanessan rokotus.