torstai 23. lokakuuta 2014

Sirutus ja pentutarkastus

Tänään oli sitten edessä Oulun reissu pentujen kanssa. Olemme autoilleet nyt aika ahkerasti, joten alkumatkan 5 minuutin vikinöiden jälkeen pennut nukahtivat, ja olivat varsin tyyniä koko loppureissun. Yksi oksennus oli menomatkalla tullut joltain.
Lääkärin odotustiloissa pennut olivat edelleen hiljaisia ja ihmeteltyään hetken uutta hajumaailmaa, nukahtivat häkkiinsä. Eräs kyselijä ihmetteli, että miten ne ovat hiljaisia, kun ovat pumeja...Kannettuamme häkin sitten toimenpidehuoneeseen, osan pennuista sai kaivella edelleen nukkuvana tarkastettavaksi ja sirutettavaksi. Moni pentu ei sanonut isosta sirutuspiikistä mitään, osa piipitti hieman, mutta ilman että muut pennut olisivat siihen reagoineet. Tarkastuskin sujui hienosti ja kaikki pennut todettiin terveiksi ja hyvinvoiviksi.. Ainoastaan valkoisen pojan toinen kives odottelee vielä laskeutumistaan, mutta tässä iässä ihan normaalia, ettei ole vielä putkahtanut.

Kotimatkalla kävimme vielä pikaisesti syömässä Oulussa, sekä M&M:ssä ostamassa taas lisää ruokaa pentulaumalle. Pennut odottivat autossa itsekseen ja täysin rauhallisina. Kotia kohti ajellessa meinasi jo nälkä iskeä, mutta hiljaisia ne olivat kun tulimme pihaan. Ei oksennuksia. Laitoimme pennut tarhaan temmeltämään, vietettyään useamman tunnin autossa ja lääkärillä. Eivät mammaa sen kummemmin kaipailleet, mutta ruuat kiikutettiin eteen heti sisään mennessä. Reippaita lapsia ne vain ovat!

Sirutuksen myötä pääsin laittamaan pentujen rekisteröinnin matkaan Kennelliittoon. Ihan lähiaikoina pitäisi hommien olla sitten selvät ja pääsen julkistamaan viralliset nimet, jotka ovat "teemallaan" herättäneet hilpeyttä ja hyvää mieltä lähipiirissämme. :)