perjantai 17. lokakuuta 2014

Pennut yli 5 viikkoa

Aika on päässyt taas rientämään. Viime viikonloppuna kävi pennunostajia sekä Nekun kasvattaja katsomassa pumiperhettä. Maanantaina hain Sennin Oulun juna-asemalta meille pallottelemaan pentuja pariksi päiväksi. 5 viikkoa tuli tuolloin täyteen ja Nekku ja pennut saivat toisen madotuksen. Sennin kanssa otimme pennuista jonkinlaiset 5-viikkoiskuvat, mikä osoittautui odotettuakin haastavammaksi, pienet kun eivät malttaisi pysyä kovin montaa sekuntia (jos sekuntiakaan) paikallaan, puhumattakaan halutusta asennosta tai naaman näyttämisestä kameralle... :)

Senni lähti keskiviikkona ja samana iltana oli Kirkan agilitytreenit. Olemme siis käyneet nyt muutaman kerran ryhmän harkoissa pitkän tauon jälkeen. Täytyy sanoa, että Kirka on mahtava harrastuskoira, joskus tulevaisuudessa siis. Tällä hetkellä sen nopeus ja kierrokset eivät satu yksiin oman vauhtini sekä ohjaustaitojeni kanssa. Tästä syntyy turhautumista, puolin jos toisin. Vauhtia riittää ja ihannetilanteessa liidetään esteitä upeasti. Vielä kun opiskellaan ja saadaan koira itsenäisemmäksi kontakteilla ja kepeillä, sekä irtoamaan, niin aika tyytyväinen voin olla. Maltti toivon mukaan kasvaa iän ja kokemuksen myötä.

Tänään sitten oli Kirkan hieronta eli Oulun reissu. Aina ohi kulkiessa on käyty Mustissa ja Mirrissä ostamassa pennuille tarvittavia tarvikkeita, ruokaa, ym. Kaiken tämän ohjelman, sekä pentujen hoidon välissä pitää vielä keretä tekemään töitäkin joskus, joten hieman huonosti on jäänyt aikaa blogin päivittämiseen. Nyt kuitenkin ihana postaus kuvien kera.

Ensi keskiviikoksi on varattuna aika pentutarkastukseen ja mikrosirutuseen, johon mennessä pentujen viralliset nimet on siis lyötävä lukkoon. Yllättävän vaikea tehtävä on ollut pähkäillä nimiä yhdeksälle pennulle siten, että ne jollain tavalla olisivat saman tyylisiä, olematta liian tavallisia tai erikoisia. Harjoittelemme tällä viikolla autoilua ja käymme vähän tutkailemassa uutta maaperää.

Tällä hetkellä pentuja on vapaana neljä, eli poika ja kolme tyttöä. Kiinnostusta ja yhteydenottoja on ollut runsaasti, ulkomaita myöten. Vapaana ovat pennut musta poika, sekä tytöt: sininen, violetti ja pinkki.
 Kiitos kuvista Senni! http://pikkupumi.blogspot.fi/

Nuka

NukaNasta

NastaElli

Elli