maanantai 22. syyskuuta 2014

Pennut 2 viikkoa

Hui, miten aika kiitää! Viime päivät olemme seuranneet pentujen silmien avautumista. Pennut kasvavat hyvää vauhtia ja alkavat yhä enemmän muistuttaa jo ihan oikeita koiria eleiltään ja liikkeiltään. Hapuilevia askelia otetaan jalkojen varassa, välillä selälleen kiepsahtaen. Pennut venyttelevät ja haukottelevat vääntäytyen selälleen makoisasti maiskutellen. Selvästi nauttivat elostaan ja ovat kaikki niin reippaita.

Nekku on ollut järkevä äiti. Se imettää, hoitaa ja pesee pentuja, mutta kun ne nukahtavat, se lähtee laatikosta muualle lepäilemään ja viettää välillä hetkiä poissa pentuhuoneestakin. Palaa silti aina ennen kuin pennut heräävät. Se syö ja juo urakalla pitääkseen pienet maidossa. Tyytyväisiä koko konkkaronkka on ollutkin. Jännänä juttuna olen huomannut, että Nekun nenä on alkanut tummua pentujen synnyttyä, liekö äitiyshormooneilla asiaan osuutta.
Tänään oli aika leikata pienet ja terävät kynnet. Se sujui paria pentua lukuunottamatta varsin helposti, kun pentuset nukkuivat selällään jalkojeni päällä. Myös 2-viikkoiskuvat otin pennuista. Harmi kyllä, niistä on älyttömän vaikea saada tarkkoja ja hyviä kuvia, yleensä onnistuneimmissa kuvissa pennut ovatkin vain pötköllään, sekunnin paikallaan...

Ennen kuvien katselemista kannattaa huomata, että ostimme (ihan söpöilyn vuoksi) puuttuvat pentupannat lopuille kolmelle pennulle. Samalla tuli pientä muutosta väreihin, eli musta poika omistaa nyt vihreän sijasta keltaisen pannan, ja vihreä panta meni punaruskealle tytölle. Keltainen panta vietiin nykyään oranssilta tytöltä, koska sen hännässä oleva kynsilakkamerkkikin oli alunalkaen oranssi. Valkoinen pannaton tyttö sai pantavärikseen ruskean ja musta pannaton tyttö harmaan.
Pannat ovat pennuilla kaulassa vain kuvauksen ajan. Postauksen lopussa myös pari videota.


Kustakin pennusta on 2 kuvaa peräkkäin.
Kuvat saa isommaksi klikkaamalla!


HARMAA TYTTÖ

____________________


SININEN TYTTÖ
____________________

PINKKI TYTTÖ

____________________


ORANSSI TYTTÖ

____________________


VIHREÄ TYTTÖ
____________________


LILA TYTTÖ
____________________


RUSKEA TYTTÖ
____________________


MUSTA POIKA

____________________


KELTAINEN POIKA

Videoita pennuista