perjantai 4. heinäkuuta 2014

Okrassa

Kävimme parin yön reissun Ikaalisten kylpylässä, josta palasimme tänään. Matkan tarkoituksena oli käydä katsastamassa oman alan uusia tuulia Oripään maatalousnäyttelyssä, Okrassa, joka pidetään joka toinen vuosi. Koiristamme lähti mukaan vain Kirka, joka visitoi Okrassa jo ensimmäisenä elinvuonnaan, toissa kesänä. Vanessan jätin suosiolla kotiin, se on kaikessa multisosiaalisuudessaan niin rasittava pideltävä ihmispaljoudessa, mikä tuli todettua myös viime viikonloppuisessa match show'ssa, johon soin poloisen ottaa osaa.

Ikaalisissa etelän huono sää yllätti meidät, joten jouduimme messupäivän aamuna ajamaan kaupan kautta saadaksemme käytännölliset sadevaatteet niskaan. Miesväen kierrellessä romupuolta (maatalouskoneet) me tyttöjen kanssa kolusimme läpi tietysti ensimmäisenä eläinosastot ja kaupustelukojut. Kirka suhtautui elikoihin tuttuun tyyliinsä uteliaasti, mutta kuitenkin varovaisuutta noudattaen.


 Minun oli tarkoitus ottaa laajemmin kuvia tapahtumasta, mutta vaihtelevan sään takia se kävi mahdottomaksi. Aluekin on Okrassa valtaisa (lentokenttä), näytteilleasettajia on tänä vuonna mukana 500. Okrassa on mahdollista vierailla vielä kahtena päivänä, pe ja la (suosittelen). Nähtävillä on mielettömästi kaikkea, oikeastaan yhdessä päivässä mahdoton kaikkeen paneutuakaan. Alueelta löytyi mm. tivolilaitteita, armeijan ja poliisin osastot, perinnepiha, kotieläimiä, hevosareena dramaattisine musiikkiesityksineen jne. Itse bongasimme paikan päältä 3 julkkista.
 Päivä taittui kohtuu nopeasti eikä kylmä tullut, kun olimme varustautuneet oikein. Kuulin, että tänään olisi ollut parempi sää eli pidemmät jonot, joten onneksi kävimme siellä kuitenkin eilen. Toki jonoja oli esim ruokapaikkoihin kiitettävästi, ainoana ilman jonoja taisivat olla jäätelökojut...

Tässä loput kuvat näyttelystä:


Sotakalustoa.

Maijalle oli tunkua, mutta mönkijän selässä saatiin foto.

Kirka ihmettelee meininkejä.

Maitsikka.

Mietteliäs alpakkaruuna.

Uteliaat alpakat.

Alpakkaosastoa.

Näyttelytunnelmaa, kuvassa kaikki oleellinen lantaa myöten.


Tankkauspiste!


Michelinin rengas kriittisessä testissä.

Itse Michelin-mies.

7-viikkoisia mangalitzan porsaita, unkarilainen maatiaissikarotu. :)