sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tohinaa toukokuussaHassunaamanekku

 Viime päivät ovat menneet melkoisessa kiireessä, kun kaikenlaista tekemistä on ollut. Erityisen kiireinen on kuluva viikonloppu...

Eilen järjestimme Pumit ry:n match show'n Oulussa, jossa oltiin sekä minä että Minna talkoilemassa ja mm. kehäsihteerin hommissa. Kirka kävi ennen mätsäriä hierojalla ja sen jälkeen loppupäivä meni yhdeksään asti mätsärin parissa. Kirka nukuskeli autossa ja mätsärin lopuksi ennen BIS-kehää, valittiin kaunein pumi, joka oli sitten Kirka (neljästä osanottajapumista). Kaikin puolin mätsäri onnistui hyvin, koiria ilmoitettiin jopa 91 kappaletta. Olimmekin satsanneet valmisteluihin ja palkintoihin todella, joten oli ilo huomata, että se tuotti tulosta, vaikka olimme kaikki ensikertalaisia mätsärin järkkäämisessä.
Pumit ry:n sponsori Hau Hau Champion järjesti meille upeat palkinnot: aktivointipelejä, herkkuja, leluja ym. Lisäksi kasaan saatiin iso liuta muitakin palkintoja. Päälle vedettiin HHC:n mainospaidatkin.


"Kehäsihteeri jämäkkänä", kiitos Suvi mainiosta otoksesta...  


Itse tein mätsäriin mm. toiset "palkintopallit", eli 30cm korkuiset vaneripumit jalustoineen, sekä rotuinfojulisteen ja tervetuloa -kyltin. Meiltä tuli muutakin kamaa järjestelyihin. Lahjoitin myös kaikki joutilaat pokaalit ja ruusukkeet, joihin askarreltiin Pumit ry:n logot. Minulle olikin henkilökohtaisesti tärkeä tavoite saada pumit mahdollisimman näkyville mätsärissä ja tuoda rotua enemmän esille. Harmi, että itse pumeja osallistui tapahtumaan vain ne neljä.
Parasta aikaa valmistaudun huomiseen Oulun kansainväliseen, johon Kirka ja Nekku on ilmoitettu. Nekun juoksuja ei ole siis toisaiseksi kuulunut (ihme kyllä, kun menin sen vielä näyttelyyn ilmomaan). Nekulle ajattelin saada haettua vielä paremman arvostelun, viimeisimmän H:n paikkaukseksi. Koitan saada sille hieman vieraamman handlerin ja eräs erityistaitava tässä onkin jo suostuteltu, mikäli muun homman ohella pumikehään ehtii.
Pumit on paraatikuntoon trimmattu. Nekku on aivan upeassa, kärheässä turkissa ja sen kesti pestäkin vasta tänään, onneksi, sillä vaalea koira on välillä vaikea pitää puhtaana maalla. Hommaa on siis riittänyt.
Meille on lisäksi syntynyt 8.5. pitkän odotuksen jälkeen marsupoikue, jonka kasvamista ihastellaan päivä päivältä. Poikasia syntyi 4, joista 2 valitettavasti kuolleena. Meille jäi siis kaksi pojanpalleroa, nimiltään ovat nyt Andy ja Alvin.
Minun pitäisi kovaa vauhtia kirjoittaa, tai oikeastaan olla jo kirjoittanut, lehtijuttu. Aiemmastakaan en ole ehtinyt blogissa mainita mitään, mutta aloitin pyynnöstä pienen hömppäsarjan kirjoittamisen Pumit-lehteen. Sarja kertoo Kirkan kommelluksista humoristiseen sävyyn ja olen lupautunut kirjoittamaan sitä ainakin tämän vuoden. Kuten huomaa, jo toinen osa on tuottanut päänvaivaa saada aikaiseksi. Onneksi sen tehtyäni ollaankin jo puolessa välissä urakkaa...
Toivon mukaan toukokuulle ehtisi vielä myös astutusreissu, sillä Nekun turkinkasvatus antaisi pientä viitettä tulevista juoksuista. :)

Muistin aikana kerrottakoon myös vielä, että toukokuun Koiramme-lehdessä ovat nyt näkösällä kennelnimianomukseni. Sekä tässä kuva Kirkan Eestin valio -diplomista.