sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Suomen muotovalio

Mahtavaa! Kirkasta tuli eilen Suomen muotovalio Jyväskylän kv näyttelyssä. En vielä täysin pysty käsittämään sitä, mutta tunne kehän jälkeen oli helpottunut, sillä kisattiin erittäin tasokkaassa seurassa, ja pumeja oli ilmoitettu 17 kpl. Kaiken lisäksi juuri ennen aikataulujen ilmoittamista pumeille tuli tuomarimuutos, eli Hollannin Godelieve de Wit-Bazelmans vaihtui Suomen Harri Lehkoseen. Valioitumisesta tekee ehkä entistä hienompaa juuri se, että viimeinen serti tuli tiukalta kotimaiselta tuomarilta.
Lähdettiin tälle Jyväskylän reissulle Marikan ja Veikko-pumin kanssa. Yövyimme pe-la Jyväskylän Scandic-hotellissa, jossa pärjäsimme pumipoikien kanssa ihan hyvin, ovathan pojat toki ennenkin reissanneet (jolloin mukana kolmaskin pumiuros Touho) ja hyvin mahtuneet egoineen asuntovaunuun majoittumaan.

Pojat hotellissa <3
<3
Valmistautumista suureen päivään.

Jyväskylän kongressi- ja messukeskuksella olimme lauantaina paikalla hyvissä ajoin ja ehdimme seurata kehän kulkua ja tuomarin arvostelutyyliä. Tuomarilla olikin herkästi esim. mittatikku kädessä ja rokotti huonosta käyttäytymisestäkin melko rankasti. Kirka oli tietysti nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, johon oli ilmoitettu myös Kirkan velipoika Y. Odysseus sekä toinen avoin uros. Myös muita uroksia oli tietysti.

Scirpasta Kebelbarat <3

Crispum's Fandango
Beszédés Apró ja Fifikus Vitez
 Jännitys alkoi tietysti kasvaa kun pumeja alettiin arvostella puolilta päivin. Toiveissa oli saada Kirka PU-kehään, mutta en uskonut sen tapahtuvan noin vaan tämän tuomarin kanssa. Olin odotellut, milloin meidän merkillinen sertikaava särkyisi, sillä kaikki aiemmat sertit ovat tulleet mystisesti aina tasan 3 näyttelyn välein. (Katso vaikka). No, niin oli käymässä nytkin.

Siksi jännitys vaan jatkui. Olisi oikeastaan pitänyt käydä hakemassa jotain syötävää ja juotavaa, sillä suuta alkoi kuivaa kun hikoilin ja stressasin. Nuorten luokan aikana kädet alkoi täristä, mutta yritin ottaa kuvia ja leikittää ja temputtaa Kirkaa vinkupallolla. Se olikin tosi kivalla tuulella siitä huolimatta, että itse olin ihan hermorauniona. Ja se kuulemma näkyi minusta!

Yhtäkkiä avoin luokka oli jo kutsuttu kehään, ja ryntäsin viimeisenä perään Kirkan kanssa. Ensimmäinen uros mitattiin, mutta Kirkaa ei. Pöytä meni hyvin. Kun tuomari juoksutti meidät edes takaisin, minulla tippui hihnakin kädestä kun tärräsin vissiin niin kovasti. Kirka ei tietenkään lähtenyt mihinkään, vaan poimin hihnan maasta ja jatkoin. Olin kuulevinani hihittelyä kehän laidalta! Kirka sai ERIn. Myös veli sai ERIn. Lähdettiin juoksemaan kilpailuluokkaa. Kirka oli ykkönen ja sai ainoana SAn.

Alkutilanne.

Ylenmäen Obelix, Ylenmäen Odysseus, Minttumantelin Kuisma

Paras uros kehässä oli sitten 4 urosta; valiouros, veteraani (Kirkan isoisä), Kirka, ja nuori uros (Kirkan eno). Ja järjestys meni noin, eli Kirka oli lopulta kolmas ja sai sertin ja varacacibin, sekä valioutui viidennellä sertillään ekasta avo-luokasta! Olen niin ylpeä!

Paras uros kehä alkutekijöissään.
PU1 & ROP Karvakorvan Elohiiri, PU2 Jesper, PU3 Ylenmäen Obelix, PU4 Beszédés Apró.


Jyväskylä KV 22.2.2014 - Harri Lehkonen
Hyvän kokoinen, ryhdikäs, hieman tottumattomasti esiintyvä uros. Oikean muotoinen pää. Hyvin kulmautuneet raajat. Tiivis runko. Hyväasentoinen häntä. Kaunis turkki. Terveet liikkeet. Voisi käyttää enemmän korviaan ja esiintyä itsevarmemmin.
AVO ERI AVK1 SA PU3 SERT VARACA FI MVA !!!

Seuraavaksi meillä on alkamassa toisenlaiset suunnitelmat rullaamaan ja ensi kuussa en ole menossa näyttelyyn... :)