tiistai 14. tammikuuta 2014

Näin on vuosi polkaistu käyntiin

Vanessalla oli silmätulehdus uuden vuoden tienoilla. Ensialkuun pidin sillä kauluria kun se näytti kynsivän silmää, mutta kun tipat alkoivat parissa päivässä auttaa, otin sen pois. Jatkoin ohjeen mukaisesti tippojen laittoa vielä pari päivää rähmimisen loputtua. Huomasin kuitenkin, että Kirkakin oli alkanut hoitaa Vanessaa ja kävi aina tilaisuuden tullen nuolemassa sen silmää ja se rähmi aina välillä uudelleen.
 Pumien kanssa valmistauduttiin Kajaanin kansainväliseen. Nekkukin tuli taas näyttelyyn kokeilemaan. Tällä kertaa Nekulla oli handlerina ekakertalainen oma emäntä, jonka kanssa oli harjoiteltu parit mätsärit ja voitti muutamat palkinnotkin niistä. Oikeassa näyttelyssä jänskätys oli kuitenkin liian suuri ja kehässä Nekku esiintyi melko vallattomasti. Tulokseksi saatiin Nekulle tällä kertaa siis H. Kirkan ilmoittamista Kajaaniin mietin, koska se ei ihan ehtinyt täyttää vielä kahta vuotta jolloin oltaisi voitu koittaa valioitumissertiä. Otettiin Kirka kuitenkin Nekun mukaan kaveriksi. Kirkakaan ei ollut hienosti menneiden messareiden jälkeen ehkä ihan parhaassa kehäiskussa, ei tahtonut malttaa seisoa ja jouduin asettelemaan vähän väliä. Liikkeissä häntä ei ilmeisesti noussut ihan selän päälle, joten siitä tuli arvosteluun moitteet. Muutapa vikaa tuomari ei sitten löytänytkään. :)

Kajaani KV 12.1.2014 - Svein Helgesen, Norja

"Erinomainen tyyppi ja suhteet. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja, hieno harmoninen runko. Voisi kantaa häntäänsä hieman varmemmin. Normaalit kulmaukset. Erinomainen turkki, oikein iloiset liikkeet."
NUO ERI, NUK2, SA, PU3
 Kajaanissa meillä oli kaverina myös Senni ja pumipentunsa Della joka tuli debytoimaan pentuluokassa. Kajaania varten he tulivat tietysti meille yöksi. Kivasti Della ystävystyi meidän koirien kanssa ja Vanessakin löysi kerrankin vertaisensa leikki-intoilijan kunhan tutuiksi päästiin. Kiitämme siis Senniä ja Dellaa parhaasta seurasta. :) Ja onnittelut Dellan ROP-pentu sijoituksesta! Mun on pakko sanoa Dellan tavattuani, että pumi on kyllä oikeasti niin ihana rotu...


Vani ja Della leikkii, taustalla Tiuhti.

 Tässä vielä pari Sennin ottamaa kuvaa kehästä! <3Ja sokerina pohjalla...


Nyt kun Vanessalla alkoi rähmiä toinenkin silmä, päätin että koirat pysyy nyt erossa ainakin muutaman päivän 24h ja käytän lopputuubin tippoja Vanin kumpaankin silmään. Kirka kun on ottanut nyt niin asiakseen noiden silmien "puhdistuksen" rähmästä, levittäen kokoajan uusia pöpöjä niihin. Ihanata.