torstai 19. joulukuuta 2013

Vuoden näytelmät purkissa

Hei! Nyt on selviydytty vuoden suurimmasta koiratapahtumasta, kotiuduttu ja levätty riittävästi, että kykenen kirjoittamaan siitä postauksen. Eli matkasimme viime torstaina Helsinkiin Koira 2013 -tapahtumaan näytelmöimään peräti kolmeksi päiväksi. Tavoitteet eivät olleet suuret, mutta tarkoituksena oli saada Jyväskylässä puuttumaan jäänyt SA ja tyytyväinen olisin tietysti ollut myös yhteen sertiin. Matkaan lähdettiin Saritan seurueen kyydillä, ja koiria oli mukana 3; Kirka, Winja ja Viivi.

Ajomatka täältä Helsinkiin otti tietysti koko päivän, ja illalla mentiin melkein heti suihkun kautta unille. Aamulla herättiin aikaisin ja ehdin vain kammata Kirkan jalat ja mahakarvoja hieman. Ajoimme auton messarin parkkihalliin ja kokosin siellä häkin rullien päälle ja lähdin vetämään sitä sisälle messukeskukseen. Edellisyönähän oli noussut hirveä myrsky, ja aamukin oli tosi tuulinen. Niin sitten kävi vähän ennen ovelle pääsyä, että tuuli tempaisi häkin alustoineen nurin ja Kirka oli siellä sisällä. Kiekaisin apua, ja pian jostain syöksyikin omat koiransa sivummalle jättänyt nainen auttamaan, että sain nostettua häkin pystyyn. Kysyi, onko koirani kunnossa. Olihan se, vilkaisin, ja kiiteltyäni auttajaa, hiihdettiin täysiä sisälle.

Pumit alkoivat jo heti klo 9, joten kauaa ei tarvinnut odotella. Tuomarina oli unkarilainen Peter Harsanyi. Kirka oli ainut luokassaan, joten marssimme kehään yksin. Kaikki meni hyvin ja Kirka oli varsin esimerkillisesti pöydällä. Käytiin sitten juoksemassa up & down ja mentiin seisomaan tuomarin eteen. Tuomari tuli vielä koskettelemaan Kirkaa ja kun laittoi kätensä sen kaulalle, Kirka yrittikin yllättäen näpätä sormille. No, arvatenkaan tuomari ei tästä tykännyt vaan nosti kädet sivuille katsoen minuun. Olin arvatenkin häpeissäni... Tuloksena tästä EH. Oli tuomarilla sitten muitakin moitteita Kirkasta. Tuli minulle selittämään, että tällaisen koiran kanssa "I know it's a hard work". No, koitin niellä epäonnistumisen tuskan ja lähdin kehästä. Leikitin Kirkaa kehän ympärillä ja sain sen innostumaan. Illalla tulin ajatelleeksi, että päivähän on 13. perjantai, mutta liekö asialla kuitenkaan mitään vaikutusta. ;)

Helsinki Winner 13.12. - Peter Harsanyi

22 months old, sufficient size & a little bit light construction, correct foreface & stop. Nice eyes, sufficient ears, good topline, not strong enough chest, good bones & angulation, correct presentation. The character is not good enough.NUO EH, NUK1

(On muuten kovin saman kuuloinen kuin viime vuodenkin HeW arvostelu...)

Seuraavana päivänä meillä oli kehässä kaverina sitten toinenkin nuori uros. Tuomarina Venäjän Valentina Ivanishcheva, erittäin tuiman oloinen muori, joka viittelöi kehässä paljon. Puhui englantia vähän, ja arvostelukieli oli tietysti Venäjä. Ennen kehään menoa kikkailtiin Sennin kanssa Kirkalle lisää puhtia niin, että lähdin n. vartti ennen omaa vuoroamme pois ja jätin Kirkan Sennille. Sitten kun tuli vuoro, kävelin vain paikalle ja nappasin Kirkan kehään. Ja kaikki meni loistavasti. Kirka esiintyi tosi hyvin, korvat valppaina ja häntä rullalla. Siitä tuomari tykkäsi, ja päivän tuloksena oli sitten ERI, NUK1, SA, PU3 & SERT. Valitettavasti en saanut käännettyä arvostelua, koska käännöspisteellä ei ollut venäjän kääntäjää juuri silloin kun kävin kyselemässä (la ja su). Se, mikä minua tässä kuitenkin huvittaa, on se, että Kirka on saanut kaikki sertinsä tasan 3 näyttelyn välein, ja olin jotenkin uumoillut, että se tulisikin Nordicissa jos olisi tullakseen. Jännä juttu.

Sunnuntain tuomarina oli suomalainen Maija Sylgrén ja Kirka oli taas kivalla tuulella. Ennen kehää se sai jonkun machoiluspurtin hurrattuaan ja pyllisteltyään isoisä Jesperille. Esiinnyttiin hienosti, mutta ulkoiset puitteet ei sinä päivänä riittäneet PU-sijoille, vaikkakin tuloksena hienosti ERI, NUK1, SA.

Voittaja 15.12. - Maija Sylgrén

Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pään malli. Kauniit silmät. Hieman haja-asentoiset korvat. Niukat korvakarvat. Oikea purenta ja pigmentti. Hyvä kallo ja ylälinja. Oikea rintakehän malli. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä. Liikkuu takaa hieman ahtaavsti, muuten hyvin. Hyvä karvanlaatu. Miellyttävä käytös. Koko: 42 cm
ERI, NUK1, SA

Viikonlopun lomassa oltiin tietysti myös kierrelty isoimpia ostoskeskuksia (Flamingo, Jumbo, Itis) ja reissulle upposikin ihan mukava liuta hartaasti säästettyjä satasia! Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen reissuun. Tuli nähtyä ihania pumisteja, sekä vanhoja että uusiakin tuttavuuksia naamakkain.

Nyt kun kuitattuna ovat siis Helsiki Winner, Pohjoismaiden Voittaja ja Voittaja, on tämä vuosi näiden osalta purkissa ja kertynyt näyttelysaldo on seuraavanlainen:

- 11 näyttelyä
- 9 × erinomainen
- 7 × junnujen / nuorten 1.
- 1 × cacib
- 4 × sert
- 1 × varasert


Ei voi olla enempää kuin tyytyväinen! Tammikuussa vuorossa onkin sitten taas uudet kujeet Kajaanissa, ja sitten edessä siintääkin jo avoimen luokan jännäilyt. :)