perjantai 30. elokuuta 2013

Kotikylän mätsärit

Postauksen mätsärikuvat: Minna Virtanen & Henna Mikkola

Kävimme mätsäreissä Utajärvellä 16.6. Mätsärin järjestäjänä toimi Utajärven Ratsastajat ry, ja tapahtuma järjestettiin torilla. Minulla oli poikkeuksellisesti mukana eka kertaa kummatkin koirat, koska olimme olleet kylällä yötä Kuri-collie & companyn luona.

 Pieniin aikuisiin otti osaa ainoastaan kolme koiraa, Kirkan lisäksi siis mäyräkoira ja lunnikoira. Tästä syystä kolmikko arvosteltiin suoraan parhausjärjestykseen ja Kirka sijoitettiin ykköseksi. Kummallista, kun tuomarina oli aksan alkeiskurssin koutsimme... :) Aluksi Kirka oli kyllä tuona päivänä taas vähän luumuna, mutta skarppasi loppua kohti, ja siitä tuomari piti (kun kuitenkin tuntee hyvin millaisen luonteen tämä meidän pumi välillä omaakaan).


Kirkan superhieno poseeraus pienten kehässä.

Seuraavaksi minun oli mentävä Vanessan kanssa isoihin aikuisiin. Marssittiin kehään tosissaan ihan kylmiltään, Vanessahan on kerran aiemmin ollut elämässään mätsäreissä, ja se oli keväällä 2011 Vanin ollessa vielä ihan penikka. Tietenkään seisominen ei Vanessalta oikein luonnistunut ja tilanne hieman ihmetytti. Yrittäessäni asetella sitä, se heittäytyi istumaan ja veti muutenkin melko drama queen -esityksen. Silti Vanessankin onnistui skarpata, ja myöhemmin seisotin sitä melko vapaasti. Sininen kuitenkin odotetusti saatiin, ja lopulta oltiin sinisten kolmansia. Olin ihan tyytyväinen, ja mukava oli päästä käyttämään Vanessaakin välillä yleisötapahtumissa. Palkintopussikin vielä saatiin matkaan.


Vanessa toista kertaa elämässään mätsärikehässä. :)


BIS-kehässä Kirka valittiin viidenneksi. :)


Nyrpeä pumi vitosena!


Ja vielä posetusta emännän kans.