lauantai 31. elokuuta 2013

Kesäteatteria

Oulun KV 13.7.

Olimme reissussa Natan kanssa, sekä tavattiin muita tuttuja näyttelypaikalla Äimäraution raviradalla. Tuomarina pumeilla oli Giura Anca Romaniasta. Minulla oli tiettyjä jännitteitä, koska olen ollut huomaavinani, että Kirka suhtautuisi paremmin miestuomareihin, jotka yleensä ovat koiria arvostellessaan ja käsitellessään jotenkin ronskimman oloisia, eivätkä yleensä yritä puhutella koiraa jos se vaikuttaa aralta. Myöskin viimeksi saamamme EH tuli juuri romanialaiselta naistuomarilta. Pelkäsin turhaan, sillä Kirka esiintyi varsin mallikkaasti ja varmasti. Oulu KV 13.7.2013 - Giura Anca, Romania

Very correct, compact. Not big but with substance. Correctly built. Very expressive head. Typical ears. Strong neck. Quadratic body. Too close hocks in movement. Very good quality of coat, still a bit puppy coat. - ERI, NUK2, SA, VASERT

Tämä taka-ahtaus on ollut aina vähän Kirkan ongelma, mutta luulen sen pistävän vähän enemmän silmään, kun sairaslevon aikana se on saattanut vähän heikentää takaraajojen lihaksistoa. Toivotaan, että iän myötä paranisi vielä takaliikkeet. Harmittaa, kun en sunnuntaille Kirkaa ilmoittanut.

Oulu, unkarinpaimenkoirien erikoisnäyttely 3.8.

Erkkariin ilmoitimme sekä Kirkan, että poikaystäväni perheen puminarttu Nekun (Scirpasta Ki Slány). Nekku ei ollut aiemmin käynytkään näyttelyissä, mutta koska erkkarit olivat tänä vuonna niin lähellä, päätettiin lähteä kokeilemaan. Mukana menossa oli myös Senni Tampereelta, puminarttunsa Hempukan (Fifikus Unoka) kanssa. Senni ja Hempukka yöpyivätkin meillä näyttelyä edeltävän yön ja oli mukava saada pumivieraita niinkin kaukaa. Aiemmin olimme tavanneet vain näyttelyissä, sekä Tampereen (+Someron) reissulla.

 Näyttelypäivän aamu oli lämmin ja matkaan lähdettiin hyvillä mielin, ehkä hieman toiveikkaina. Kirka ei ole aiemmin naisvieraista saati tutummistakaan nartuista paljoa välittänyt, mutta Hempukkaan se oli eri-ihastunut. Tuntui, etten saanut sitä hetkeksikään rauhoittumaan muuten kuin pitämällä sitä häkissä näyttelypaikalla. Se veti, vinkui ja rimpuili, että olisi edes jotenkin päässyt lähemmäksi. Päivä oli pitkä, ja tietysti pumit viimeisenä arvosteluvuorossa. Tietysti Kirka ehti uuvuttaa itsensä. Tiesin, mitä olisi luvassa kehässä, sillä Kirkaan oli vaikea saada minkäänlaista kontaktia.

Nekku erikoisnäyttelyssä. Kuva: Senni Mulari

Kehässä se oli kuin vahaa käsissä, ei olisi jaksanut seistä, vaan nojasi käsiini. Samalla vilkuili joka suuntaan, ja taisi jossain vaiheessa haukahdellakin. Kirkan kanssa kun olen tottunut, että se tapittaa todella hyvin paikallaan, oli sitten seisottava kuinka pitkään tahansa. Tottakai niitä tulee huonompiakin päiviä. Kirkan vetkuillessa kehässä, tuomari arvioi todella kauan nuorten luokan uroskolmikkoa, ja päätyi lopulta numerojärjestyksen mukaiseen järjestykseen.


Kuva: Senni Mulari


Oulu ER 3.8.2013 - Katalin Szabone Ivanyi, Unkari

Kitünö fajta és ivari jelleg. Nagyon szép fej. Kitünö testarányok. Korrekt végtagállá és szögellések. Élenk vermérséglet. Jó fül és faroktartás. Tipusós mosgás.
  =
Erinomainen rodun ja sukupuolen omainen luonne. Erittäin kaunis pää. Erinomaiset mittasuhteet. Oikeanlainen raajojen asento ja kulmaukset. Vilkas temperamentti. Hyvä korvien ja hännän kannatus. Tyypilliset liikkeet. - ERI, NUK3, SA


Kuva: Senni Mulari

 Nekun esitti Senni. Nekulla oli kehäkokemusta yhden mätsärin verran, mutta hienosti meni. En osannut itse käsitellä Nekkua yhtä hyvin kuin Senni, joten onnekseni hän suostui ottamaan vastuun tästä tärkeästä roolista! ;) Nekku pärjäsi kehässä hyvin, joskin tottumattomuus tietysti paistoi. Pöydällä pärjäsi hienosti ja antoi tuomarin käsitellä. Tuomari antoi Nekulle erinomaisen ja se oli avoimen luokan ykkönen, ilman SA:ta. Arvostelu suomeksi:
Voimakas rakenne. Erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää. Oikeanlainen hampaisto. Vaalea pigmentti. Oikeanlainen raajojen asento ja kulmaukset. Vilkas temperamentti. Riittävät liikkeet. - ERI, AVK1Kuva: Senni Mulari

 Me ja omistajaväki olimme tyytyväisiä tulokseen. Kiitos arvon handlerillemme! Päivä oli kaikin puolin rento ja mukava. Toivottavasti pääsemme mukaan ensi vuonnakin, missä erkkari sitten järjestetäänkin. :)


Kuva: Senni Mulari